Dutch Modellen Overige

Discusvissen houden ervan overzicht te hebben op de ruimte waar het aquarium staat. En ze houden van waterhoogte.

Dat waren de uitgangspunten bij het ontwikkelen van dit model.

 

De overloopkamer achterin is meteen het filter. Op de bodem komt een opvoerpomp te staan, en de kamer wordt gevuld met filtermateriaal.Door de PVC-buis lopen de draden van de verlichting, pomp en filter.

Voor het lage ondermeubel zitten voorzetpanelen die toegang geven tot de stekkers en tijdklokken.

Dit aquarium was een experiment. De bodem hangt in het midden helemaal vrij. De constructie is zo dat het aquarium niet kan doorbuigen onder het gewicht van het water en zand. Dit model kan bij een lengte tot 160cm en een waterdiepte en waterhoogte van 55cm.

 

Dit aquarium is uiteindelijk aan een klant die er de hondenmand onder wilde leggen.

Overige bouwwerken Aquadesign-X

 

 

De basismodellen zoals Manhatten en Majesty zijn vooral om te helpen bij de keuze voor een model aquarium en afwerking.

Maar soms wijken de zo af van de basismodellen, dat vanaf helemaal niets een aquariummeubel moet worden ontworpen. De aquariums die hieronder staan zijn daar voorbeelden van.

 

Elk van de aquariums hieronder is speciaal ontworpen voor de klant en in samenwerking met de klant. Soms was het de smaak van de klant die bepalend was voor het ontwerp. maar soms vroeg de ruimte waarin het aquarium moest komen te staan om een andere aanpak.

 

 

 

 

 

 

 

Dit aquarium is in onafgewerkte staat opgeleverd. De klant heeft het zelf naar zijn huis vervoerd. De afwerking is gedaan met notenhout. Als ondermeubel zijn muurtjes van Ytong-blokken gemetseld, waar in de lengte 3 stalen liggers in zijn gelegd.

 

De zijruit is van Optiwhite glas. De voorruit floatglas. Zowel de voorruit als de zijruit zijn 15mm dik.

Afmetingen: 350*115*85cm.

In opdracht van een liefhebber hebben wij deze Piramiden ontwikkeld. De aquariums zijn onderling verbonden door leidingen die door de bodem gaan. Ze hebben 1 filter dat met twee pompen werkt.

 

Het ene aquarium heeft een waterhoogte van 45cm, en het andere 55cm.

Deze gehoekte roomdivider is gemaakt voor een particulier die er een afscheiding tussen zijn keuken en eethoek mee wilde maken, en tegelijkertijd door het gehoekte aquarium een echte eethoek wilde maken.

 

Er lopen 2 PVC-leidingen door de bodem en in de onderkast is een bioloog geplaatst.